Presentkort i ny förpackning

De allra flesta av oss har någon gång varit med om en födelsedag eller julafton där någon av presenterna varit i form av ett presentkort. Som gåvogivare kan det ofta vara svårt att välja ut så kallad “rätt present”, även om man har en bra bild av vad personen som presenten ska ges till tycker om. Det är i dessa stunder när fantasin tagit slut och välviljan att ge bort något som faktiskt kommer att uppskattas tar vid, som presentkortet gör sig påmind.

Presentkort

Presentkortet, den gamla trotjänaren som i evig tid kommit till våran undsättning när vi behövt hjälp på traven och inte lyckats finna ut en passande present på egen hand. Konceptet är bra om man jämför med att till exempel ge bort pengar istället. För med ett presentkort tvingas man unna sig något fint och använder inte gåvan som från början var tänkt som något av glädje, till att hamna raka vägen i matkassan, eller går till någon annan form av obligatorisk utgift.

Ett nytt alternativ

Ett relativt nytt sätt att ge bort ett presentkort på och som enligt oss passerar sin föregångare är gåvokortet på nätet. På en sida som till exempel noblecard.com kan ni enkelt beställa hem deras presentkort och tack vare deras många samarbeten med flertalet kända märken, hittar ni där ett utbud som överglänser det mesta. Personen som blir tilldelad gåvan kan sedan från hemmets lugna vrå, klicka runt bland möjliga alternativ och slutligen själv välja ut vad som passar den bäst.

Korten från just Noblecard finns i två olika prisklasser och du använder olika många beroende på vilken present du valt på deras sida. När korten köps, bakas även frakten in i priset, vilket gör att den som mottar gåvan slipper ta itu med den biten.

Sammanfattningsvis kan vi nog enas om att denna nya form av presentkort, som ger mottagaren än större valmöjligheter, slår sin föregångare på fingrarna. För är det inte just det ett presentkort handlar om? Att minimera riskerna för att man ger bort något som inte uppskattas.