Största inredningsstilarna just nu

shutterstock_158920502

Inredning överhuvudtaget är på modet just nu. Man ska styla sitt hem in i minsta detalj, såvida men tycker det här med inredning är roligt. Inredning ska aldrig vara ett tvång.

Om du letar lite inspiration och vill veta mer om de senaste inredningstrenderna kan du kolla in nedan där vi ger tips om populära stilar och hur man får tag på sakerna så billigt som möjligt.

Skandinaviskt

Det ska vara som det var förut, en återblick till den gamla livet när allting vara lite rakare och enklare. Ut med de pråliga möblerna och in med trärena bänkar och pallar. En skvätt färg här och där (gärna pasteller) är så klart välkommet men det är ett ganska minimalistiskt tänkande som ingår i den skandinaviska stilen.

Många butiker har tagit vara på detta och erbjuder passande prylar i sina butiker. Lagerhaus har exempelvis nyheter som jutevävskorgar och träskärbrädor blandat med sina galna mönster.

Den skandinaviska stilen kan vara ganska dyr eftersom man måste söka sig till dyrare butiker för att hitta de rätta möblerna. Med rabattkoder och liknande kan man få ned priset och, som den här från Lagerhaus, få fri frakt när man beställer online. Alla slantar räknas när man ska byta stil.

Afrikanskt

En annan växande trend kommer från Afrika. Man kan ta inspiration från flera afrikanska länder för att skapa en kontinentsträckande inredning. Det gäller att ha kraftiga mönster och starka färger: orange och rött är populärast. Det kan vara utsmyckade detaljer tillsammans med lite enklare möblemang.

Här ska man också visa upp träets rätta jag och inte dölja alltför mycket bakom färg. Man blandar grovhugger och handarbetat med precisa skapelser för att visa kontinentens historia och frammarsch. För tillfället kan det vara svårt att hitta afrikanska märken i Sverige, ofta behöver man beställa från utlandet, men genom att läsa på om ett afrikanskt lands designstil kan du efterlikna stilen med prylar och möbler från Sverige.