Bra investeringar i huset

renovate

Du behöver inte vara redo att sälja ditt hem för att investera pengar i det. Huset är en bra tillgång och om du någonsin vill eller bli tvungen att sälja, vill du så klart få bästa möjliga pris. Detta kan du få genom att göra kloka investeringar och renoveringar på ditt hem.

Golvvärme

Att lägga golvvärme är aldrig ett dåligt beslut. Det är fantastiskt skönt att sätta bara fötter på varmt golv och det är också lite lockande för eventuella köpare.

Du kan faktiskt lägga golvvärme själv. Processen har blivit väldigt enkel. Företaget Flooré har exempelvis konstruerat ett vattenburet golvvärmesystem som du kan köpa hem i olika kit och som inte höjer golvet mer än några millimeter. Du behöver alltså inte oroa dig för att tappa försäkringen på boendet eller att trösklar eller dörrar måste ändras.

Bygga terrass

Investera i något som många vill ha, men kanske inte alla vill skaffa. En terrass kan vara tidskrävande och besvärligt att bygga själv om man inte har någon tidigare snickarerfarenhet. Och sedan kostar det att ta in en firma som bygger den åt en. Men om du har färdigheterna kan du öka värdet på ditt hem och får en plats där du kan samla familjen under sommaren för grillfester och solbadande.

Ett annat alternativ är att bygga en balkong. I Aftonbladet går det att läsa att en ny balkong kan kosta 150 000 kronor och ge en värdeökning på 15 procent. Om möjligt ska balkongen ligga i söderläge för bästa investering, då får du så många soltimmar som möjligt.

Renovera badrum eller kök

Om du är villig på att lägga ned mer tid och pengar på ditt hem, är det dessa två rum som ger högsta värdet på huset. Ett nytt kök kan kosta allt från 50 000 – 500 000 kronor beroende på hur exklusivt det ska vara. Ett badrum är inte fullt lika dyrt, men kan kosta mer än vad man tror om det måste renoveras på djupet. I äldre hus måste man alltid se över tätskiktet och håller det inte måtte måste man åtgärda det först innan man får gå vidare.