Tips vid flytten

Flyttlådor_193364828

När det är dags att flytta på sig är det en hektisk tid innan allt är klart. Du kanske ska flytta ihop med någon eller flytta isär, få ditt första egna boende eller fått jobb på annan ort. Orsakerna till en flytt kan vara många och beroende på just din situation kan ett par tips komma bra till pass.

Magasinering

Oavsett om du behöver lagra saker för en kortare tid eller över en längre period, så finns det företag som hyr ut förrådsplatser till privatpersoner runt om i Sverige Du kanske ska plugga på annan ort några år och behöver förvara dina saker en tid eller om du tänker arbeta utomlands en period och inte behöver dina möbler. Vanligtvis finns det olika storlekar att välja mellan, så du ska kunna hitta ett som passar just dig.

Flyttfirmor

Om du ska flytta kan en flyttfirma vara ett bra alternativ. Ibland kanske tiden är knapp och du behöver hjälp för att få flytten att gå så smidigt som möjligt. Många flyttfirmor erbjuder hjälp att paketera dina saker och sedan packa upp dom åt dig. En del firmor flyttar över hela landet och till och med till andra länder. Begär offert hos flera firmor för att få bästa pris. Vad som ingår i priset kan man alltid läsa i deras offert.

Flyttstädning

Inför din flytt är utstädningen också viktig. I vissa fall kan man komma överens med den som ska flytta in om tidigare inflyttningsdatum mot att du slipper städningen. I annat fall är det många delar att tänka på. Det är inte bara de synliga delarna som måste städas, utan även de osynliga. I sifonen i duschen, bakom kyl och frys, i sopskåpet osv. Gör upp en lista som du kan bocka av allt eftersom du går fram. Ett annat enkelt alternativ är att anlita en städfirma att utföra din flyttstädning åt dig. Dessa firmor utför flyttstädningen på ett professionellt sätt och du de lämnar normalt sett garantier på sina jobb och vid klagomål går dom in och korrigerar.