Renovera badrummet – bra att tänka på

kakel_248799061

Många anser att badrummet är ett av de viktigaste rummet att inspektera när man köper lägenhet eller hus. Om badrummet inte är fräscht eller uppenbarligen behöver renoveras kan det påverka försäljningen till sådan grad att säljaren måste acceptera ett reducerat pris eller inte få det sålt överhuvudtaget. Av denna anledning finns det många punkter man bör tänka på när man själv renoverar badrummet.

Planering

Det är viktigt att planera renovationen noga. Detta kan låta en upptäcka potentiella problem redan innan man sätter igång och ger därmed en chans att komma på en lösning i förväg. Man bör även kolla med sitt försäkringsbolag om de ersätter skador i ett badrum där man själv utfört jobbet. Det är nämligen inte alla som gör detta. Då är det bäst att anlita auktoriserad fackman.

Material och kostnad

Omfattningen av renovationerna kommer ju såklart diktera vilka material man är i behov av. Många kan hitta att de behöver i en välsorterad kakelaffär men för en totalrenovering kommer man även behöva saker som lampor, skåp och allt från små till stora inredningsdetaljer. Planerar man dessutom att installera golvvärme kan man ju behöva anlita något även för detta. Detta beror på vilken typ av golvvärme man tänker sätta in; somliga typer går faktiskt bra att sätta in själv. Ett bra tips kring material är att inte låta dessa bestämma budgeten utan se till att man bestämmer en budget redan från början när man vet allt man behöver byta ut. Förhoppningsvis kan man då undvika att kostnaden skenar iväg.

Stil och design

Vad som är stiligt och snyggt är ju upp till var och en, inte något som bestäms av utomstående. Badrumsdesign har kommit långt på förhållandevis kort tid, och idag kan man hitta betydligt större variation och kreativitet i moderna badrum. Eller som en artikel på sajten dinbyggare säger: allt är tillåtet.