Ta kontroll över doften

dofter

Att ett hem har en viss doft är något som vi nog alla är medvetna om. Vi har nog alla något minnen om hur vänner eller släkts hus luktade som barn. Oavsett om det luktade av farfars pipa, mormors bullbak eller vännens husdjur så var det unikt.

Även det egna hemmet luktar självklart, även om man inte märker det. Efter att ha levt i doften ett tag är det enkelt att missa vad andra upplever så starkt. Nu är det dags att ta kontroll över alla ditt hems dofter och styra dem dit du vill.

Ta bort doft

Om man har något i hemmet som luktar på ett oönskat sätt bör man först och främst ta i tu med detta. Kylskåpet är en klassisk sak som ofta kan lufta mer än vad man egentligen vill. Här finns det många olika husmorsknep att ta till men den som flest brukar anse är effektivast stavas ättika. Allt man behöver göra är att tvätta ur hela kylskåpet med en blandning av hälften vatten och hälften ättika. Se till att  noga nå alla skrymslen och vrår. Om doften fortfarande är kvar efter detta så kan du ställa in en skål med ättika över natten.

Tillsätt doft

Att tillsätta doft är kanske den roligaste delen i hela detta projekten. Man kan idag välja mellan en otroligt stor mängd av dofter om metoder för att få ut dessa. Det mysigaste sättet är utan tvekan att använda sig av doftljus då de både lyser upp med en flammande låga samtidigt som de sprider doften. Det finns nu dessutom en doftljusvariant som använder trä som veke. Detta gör att man få en stor låga samt ett härligt brassprakande under tiden man har den tänd. För att få en uppfattning om vilka doftljus som idag finns på marknaden rekommenderar vi Doftljusbutiken.se.

Även i garderoben kan man tillsätta lite doft för att hålla kläderna väldoftande längre. Tyvärr så är utbudet av dessa inte alls lika stort och doften är huvudsakligen fokuserad till lavendel.