Inredningsstil – New England

shutterstock_12119728

Inredningsstilen New England är väldigt populär för tillfället, låt oss ta en liten titt på var den kommer ifrån, vad som karakteriserar den och hur man inreder sitt hem på bästa sätt med denna stil.

Ursprunget

Denna stil har sina rötter i nordöstra USA och har dragit mycket inspiration från då pilgrimerna först kom till kontinenten. Medan nya element har inkorporerats i stilen under åren är det mycket av 1600-talets charm och andra som fortfarande bygger upp grunden för denna stil.

Klassiska drag

För att skapa en känsla av New England ska man alltid börja med en neutral färg. Vitt är såklart den mest klassiska och passar lika bra på golvet som på tak och väggar. Vidare kan man fortsätta med naturliga och jordnära färger för att skapa värme. Materialen som gör sig bäst i denna stil är trä, sten och järn

Bekant för svenskar

En stor anledning till varför denna stil slog igenom i Sverige var för att vi så många likheter mellan den och vår egen skärgårdsstil, vilket gjorde att stilarna lätt kunde kombineras och skapa något större än summan av de båda. Butiker som marinestyle.se fokuserar helt och hållet på denna stil.

Möblerna

Precis som med grundfärgen för denna stil så går möblerna ofta i vitt, men med slående inslag av både blått och rött. Glasbord är också något som är väldigt typiskt i New England stilen då man ju inte bara satsat på att hämta inspiration från kolonialtiden utan sökt att blanda den med moderna drag.

Detaljerna

Inredningsdetaljer har ofta marina inslag och desamma gäller konsten som man ofta hittar i hem som inreds i denna stil. Hantverk av olika slag passar in väldigt väl här, något man kan hålla ögonen öppen för nästa gång man besöker en stad på kusten.