Var konsekvent i din inredning

När du inreder ditt hem är det viktigt att matcha och mixa dina möbler och samtidigt följa en röd tråd. Rummet och hemmet ser då mer enhetligt ut och skapar en skön känsla. Om du inte är konsekvent i din inredning blir det lätt rörigt och asymmetriskt vilket gör att vissa möbler kan se ut att vara felplacerade.

Vackert kök

Ett av de svåraste problemen med inredning är just att hitta den röda tråden, men det är samtidigt också en av tjusningarna. Om du gör en helrenovering och köper nya möbler brukar det vara ganska lätt att hitta möbler i samma stil som passar bra ihop tillsammans. Hos bland annat Stegbo Möbler  finns det ett bra utbud av möbler som passar bra ihop och du kan själv välja mellan olika stilar efter dina preferenser. Kolla exempelvis på deras sidor med matbord, där finns några riktigt snygga möbler, som få andra företag säljer.

En vanlig fallgrop

En av fallgroparna när det kommer till inredning är om du ser en fantastiskt tjusig soffa eller en underbar tapet som du verkligen vill ha i ditt hem, men som tyvärr inte passar tillsammans med alla de andra möblerna du har. Kanske sticker den nya soffan ut och tar för mycket plats, eller så är tapeten för skrikig och tar fokus från annan inredning. Om du verkligen vill ha kvar ditt nya inköp så kan du välja att antingen lösa det genom att byta ut alla de gamla möblerna som skär sig. En utstickande och färgstark möbel passar bra i ett stilrent rum, där den får utrymme och får den uppmärksamhet som behövs.

Från rum till rum

Viss röda trådar kan man även dra från rum till rum, men det är absolut inget krav. Som regel kan man säga att man inte bör göra drastiska byten av inredningsstilar från rum till rum, som att gå från en modern inredningsstil till lantlig stil i rummet intill. Men att bara skifta färgschema går naturligtvis helt utmärkt. Färgskiften bör förstås inte vara för drastiska de heller, det kan fungera bra att byta från vitt till andra ljusa toner, men att byta från vitt till svart eller mörkbrunt kan se lite underligt ut, speciellt om det är väldigt tydlig sikt mellan rummen.

Röda trådar du kan använda dig av kan vara att allting ska vara i liknande färg, eller i liknande stil. Samtidigt som det är viktigt att all inredning passar bra ihop, så kan du ändå vara kreativ och våga sätta samman även sådant som vid första tanke inte hör ihop. På den här sidan  hittar du flera inspirationstips om hur du kan inreda ditt hem efter en tydlig röd tråd. Det är endast fantasin som sätter stopp och ibland kan även de konstigaste möblerna hitta en egen röd tråd som gör att rummet känns symmetriskt och behagligt.