Trender går igen

Våra liv är på många sätt intimt förknippade med trender. Oavsett om vi pratar om klädmode, inredningsstilar eller några andra tidstypiska trender har varje period sin egen distinkta prägel. Vem minns inte 1970-talets varma inredningstrend där det mesta tycktes gå i brunt och orange? Eller den första vågen av futuristisk minimalism under början av 2000-talet? Det krävs inte att man är en expert för att kunna urskilja strömningar som avlöst varandra genom historiens lopp.

beautiful retro girl

De dagarna kan kännas avlägsna men om det är något vi vet med säkerhet är det att alla trender förr eller senare återkommer i någon form. När 1980-talets yuppiehajp tog över efter 1970-talets inredningsideal trodde vi kanske aldrig att den senare trenden skulle kännas het igen. Under senare tid är det dock precis vad som har skett. Inredningstrenderna som vi intimt förknippar med 1960- och 70-talet har fått en rejäl renässans och över hela landet ser vi ett uppsving för det gamla modet igen.

Inredningsdesign är en genre som vuxit stort under de senaste decennierna. Numera finns det många alternativ för den som vill fördjupa sig i det. Om du har ett intresse för inredning och tycker om att skapa en fin miljö i ditt hem kan du hitta inspiration på en mängd olika ställen. Om du vill ha en snygg 60- eller 70-talstouch på inredningen i ditt hem finns det många magasin och reportage. De finns på nätet såväl som i tidningar. Där kan du hitta gott om inspiration. Ett exempel på en sida som visar inredningstrender är bloggen Trendenser.se.