Presenter till kräftskivan

kräftor

Årets kräftskivor står snart för dörren och med dessa alla olika bestyr med att införskaffa lustiga hattar, diverse kalla drycker och såklart kräftorna som väl får anses som det viktigaste av allt i iordningställandet av festen.

Anländ med present i hand

Ofta pyntar och donar de som bjuder in till festen, men det betyder inte att du inte själv kan bidra med en rolig och uppskattad present när du väl anländer i dörren. En uppskattad present på de flesta kräftskivor är något lustigt som kommer väl till pass och som passar in i sammanhanget. Det visar även på det faktum att du tänkt till och gjort ditt yttersta för att förhöja stämningen kvällen i ära.

De blir extra roligt för alla delaktiga om fler gjort en uppoffring att bidra till feststämningen. Det går går självfallet även bra att göra i ordning några skräddarsydda snapsvisor eller på annat sätt skapa något på egen hand istället för att köpa något som passar. Det är ett minst lika fint sätt att visa på hur mycket man bryr sig om sina vänner och säkerligen minst lika uppskattat av alla och en var.

Har du tänkt på att … ?

En rolig vinkling är att kräftskivan egentligen har oerhört mycket gemensamt med surströmmingsbordet, när det kommer till hur man dukar upp och tillställningen tar form. De två stora skillnaderna är egentligen att betydligt fler uppskattar kräftor och att man helt enkelt äter olika saker. Annars är som sagt mycket likt med den glada tillströmningen av gäster, de goda nubbarna som skålas, långbordet och den fina kärleken till mat i allmänhet.

Oavsett så gäller det att förbereda festen så gott man bara kan. Det finns härliga allsångshäften som man kan ladda ner från nätet som underlättar inför snapsvisorna och annan sång under festen. Skulle ni ha några som är duktiga på att musicera i ert sällskap så får de naturligtvis ställa upp med sina instrument för att göra festen än roligare.