Något för alla

Det finns många orsaker och anledningar till att man ger bort en present till någon. Födelsedag, visa sin uppskattning eller bara en fin gest är några av dessa. Hur lyckad presenten blir, det är en däremot en annan femma.

Present
Det är nästan lite av en klyscha det här med att det är svårt att hitta presenter till sina nära och kära – eller andra. “Vad ger man till någon som redan har allt”, är en annan. Frågan är om det verkligen finns något som passar för precis alla att få. Tveksamt säger vi, men det finns åtminstone sätt att närma sig det när man istället för att sätta sin egen fantasi på prov, lägger över bollen till den som ska få presenten. Det vill säga, man ger bort något som låter presenttagaren välja själv – ett gåvokort eller presentkort.

Tråkigt säger kanske någon, nja säger vi. För det finns roligare alternativ än bara en summa på en specifik butik. Det vi länkade till här ovanför till exempel. Det är ett företag som kallar sig för Noblecard och säljer just en typ av presentkort som fungerar lite annorlunda mot klassiska varianter. Istället för att välja utifrån en summa så väljer du helt enkelt vad du vill som är satt till kostnaden för ett “Noblecard”. Det kan vara en tidningsprenumeration, en plånbok eller termosmuggar – det är upp till presentkortsinnehavaren att välja fritt.