Mysigt vardagsrum

Människan har sedan urminnes tider älskat och vårdat elden. Elden var för de tidigaste människorna som gick runt på jorden ett livsvillkor, för att värma sig och för att kunna laga mat. Idag upplever vi elden som en mycket stark mysfaktor. En brasa på en utflykt eller att samlas runt elden vid Valborg är självklarheter. Samtidigt har det blivit alltmer populärt att inreda med eld.

Vardagsrum

Att inreda med eld

Tända ljus ger både lite värme och ett behagligt sken. Det finns ljuslyktor av alla de slag både för vanliga ljus och för värmeljus. Ljuslyktan ger en viss säkerhet om ljuset skulle välta omkull, och värmeljus kan vara lite nyckfulla så de är bra att ha i en ljuslykta.

Andra sätt att inreda med eld är att skaffa en eldstad som ger både värme och ett behagligt rogivande ljus. En täljstenskamin med glasluckor ger precis det skenet som skapar trivsel och värme i rummet. Täljstenskaminer i olika utföranden finns hos Sweep. Några modeller har glasfönster på tre sidor vilket ger ljus i hela rummet.

Trappan – som gjord för upplysning

Har du en trappa i ditt hus? Då har du den absolut bästa förutsättningen för att skapa trivsel med stearinljus som trivselkälla. Genom att ljusen hamnar på olika höjd och kanske inte i rät linje om trappan är svängd blir ljusbilden riktigt vacker, ja nästan magisk. Gå försiktig i trappan bara då ljusen är tända.

Mer värme med textilier.

All värme behöver inte komma rent fysiskt från någon värmekälla. Textilier av olika slag ger en känsla av ombonad och värmer själen i stället för kroppen. Att linda in sig i en pläd i favoritsoffan ger naturligtvis värme, kroppen själv blir värmekällan. En skinnsoffa kan initialt kännas sval eller till och med kall då man sätter sig i den och då är pläden och en eller två kuddar bakom ryggen jätteskönt och värmande.