Mysig atmosfär

Bara för att det är sommar betyder det inte att vi lägger undan myskvällarna tills vintern kommer tillbaka. Det är minst lika rogivande och avstressande att sitta i en mysig atmosfär under sommaren.

Färgerna

Rummet som ska bli ditt officiella mysrum ska helst ha nedtonade färger. De behöver inte vara jättemörka för att det ska vara mysigt, men välj inga skarpa eller “lysande” färger. Pastellfärger går bra, även vitt är väldigt rogivande. Vill man dock skapa ett mörkare rum går det förstår utmärkt att använda dova färger såsom lila, brunt och grönt.

Tygerna

Satsa på mycket tyger. Häng upp ett par snygga gardiner som går att dra för ifall solen skulle vara störande. Gardiner och mattor fungerar även som ljudisolering vilket är utmärkt för mysrum, man vill inte att varje rörelse eller ljud ska skapa ett eko i rummet.

Satsa också på tygmöbler och filtar. Köp några mysiga filtar och tjocka kuddar som du kan mysa upp dig med i soffan med en god kopp kaffe och lite mörk choklad.

Ljuset

Så klart spelar ljussättningen stor roll. Det behöver inte vara mörkt för att man ska få en mysig atmosfär, men det hjälper så klart. Koppla bort taklampan, det är helt klart den tråkigaste lampan som bara är till för att man ska se bra. Koppla hellre in fler ljuskällor på olika nivåer. Skaffa en golvlampa vid läshörnan och fönsterlampor ger fint sken på kvällarna. Köp gärna glödlampor med gyllene ljus istället för vitt, det är mildare och ger ett lite dovare ljus.

Levande ljus

Och man ska inte glömma stearinljusen heller! Det är ju en av de viktigaste delarna när man ska skapa mysig belysning och atmosfär överhuvudtaget. Håll dock ljusen under uppsikt och se till så att de inte är nära någon lättantändligt. Även om sommarnätterna är ljusa, så kommer stearinljus att skapa den rätta stämningen för din avslappning.