Moderna lampor som presenter

led lampa

Sedan den elektrisk belysning med båglampan gjorde sitt intåg i våra liv under 1800-talet har det skett många stora framsteg. Den skapelse som förde belysningen till var man är självklart glödlampan som både var liten, praktisk och förhållandevis billig.

Den senaste stora upptäckten som har tagit världen med storm är självfallet led-belysningen som inte bara har gett oss mer hållbar och energisnål belysning utan även gjort det möjligt att göra de mobiler, datorer och tv-skärmar som nu är en del av vår vardag. Självklart fungerar någon av dessa elektroniska prylar perfekt som presenter men de brukar tyvärr vara över de flestas budget.

Bland de lite billigare alternativen hittar vi då istället ficklampor med LED-teknik. Dessa finns i många olika varianter som varierar i både form och funktion. De absolut billigaste är oftast inte mer än ett knappcellsbatteri i en plastkonstruktion tillsammans med en lysdiod. Detta ger en väldigt liten men förvånande stark lampa som passar perfekt på nyckelknippan.

Det finns även betydligt starkare lampor som använder sig av en eller flera lysdioder som ibland kan producera mer ljus än en normal taklampa. En riktigt stark märkesficklampa får man dock oftast betala en hel del för. Ofta går det att hitta billigare varianter men precis som med allt annat så får man vad man betalar för.