Maskerad för barn

Ibland är det roligt att göra något annorlunda när det är dags för kalas och en maskerad är något som alla barn borde få uppleva.

1707269-portrait-of-playful-pirate-boy

Planering

Det största valet man måste göra inför en maskerad är att bestämma vilken typ man ska ha, det vill säga om man ska använda sig av ett tema. Detta kan vara allt från pirater till prinsessor, monster till djur eller superhjältar till disneyfigurer. Det beror förstås på vilken ålder barnen är och om det kommer att komma både pojkar och flickor eller bara en av grupperna. Man kan naturligtvis även undvika hela frågan om tema och bara låta alla komma som vad de än vill.

Inköp

En maskerad är mycket som vilket kalas som helst, man måste se till att ha tårta och dekoration. Även saker som kalastutor, hattar och godis är standard för barnkalas, det bästa är naturligtvis om man kan skaffa allt på ett och samma ställe. Sedan måste man ju också höra med sitt barn vad de vill klä ut sig som och se om man kan hitta åt en passande dräkt.

Inbjudningen

Ska man anordna en maskerad är det bra att meddela sina gäster i god tid, två veckor minimum, på så sätt borde alla barn hinna bestämma sig för vad de vill komma som och föräldrarna att skaffa dräkter. Har man valt att använda ett specifikt tema måste man självklart se till att skriva detta i inbjudan.

Lekar

Lekar brukar alltid vara populärt att ha med på barnkalas, man kan använda sig av allt från klassiska fiskedammar till skattjakter. Kalasguiden har lite förlag på olika lekar om man vill leta lite inspiration.

När allt detta är avklarat är det bara att invänta dagen och se till att alla har det så trevligt som möjligt!