Inredningstrender kök 2014

Ett mysigt kök är något som skapar hemkänsla. I Sverige är det vanligt att lägga all krut på vardagsrummet. Så är dock inte fallet i USA. Kökstrender kommer i första hand från andra sidan av Atlanten. I år fortsätter trenden med enkla linjer, fräschhet och elegans. Trender kommer och går. Nedan följer några inslag som det kan vara värt att titta lite närmare på när det gäller inredning av kök för 2014.

KökPerfekt imperfektion

Enligt många källor är en av de viktigaste trenderna i år imperfektion. Ditt kök får inte vara sterilt och ha en alldeles för hög perfektion. Det är ett måste med några detaljer som gör den perfekta stela köksupplevelsen en smula lekfullt. Ett exempel är att ha lampan som står ut från den geometriskt korrekta designen. En annan idé är att experimentera lite med väggarna eller taket. Det symmetriska ska bort och din kreativitet bör bli det första som syns när någon besöker ditt kök.

Sätta färg på hemmets hjärta

Sajten freshome.com rekommenderar i år läsarna att testa med färger i köket. Du får en unik touch om du lägger till en nyans av en viss färg i något i ditt kök. Monotont kök i all ära. Det känns ”sleak” och stiligt om allt är i mer eller mindre samma färg. Det är färgnyansen som sätter prägel på ett sådant kök.

Det är turkös som gäller i år

Blått och grönt i en vacker kombo är ett rätt val i år enligt Elle Decor. Det gäller väggar, möbler och tyg. Det ser ut som att denna färgkombination blir den i särklass snabbast växande inom köksinredning år 2014. Färgen är tyvärr inte fördelaktig för dig som vill banta. Enligt vissa källor påverkar inredningsfärgen kvantiteten mat som vi äter. Turkös inredning i köket kan göra att vi äter mer jämfört med färger som ljusblå och ljusgrön.  Påståendet är knappast vetenskapligt och bör tas med en nypa salt.