Inredningstrender för badrum 2014

Livet blir allt mer stressigt med varje år som går. Stressen anses bredare som ett av samhällets största sociala problem. Alla behöver vi ha en plats där vi kan koppla av totalt och glömma alla problem som plågar oss under vardagen. Ditt badrum är en perfekt plats för att fly från stress. I år är trenden att skapa ett eget spa i ditt badrum. Känslan man vill uppnå är att komma bort från oro och stress.
Badrum

Huvudtrenden:  Escape

Ordet ”Escape” eller flykt ligger på plats nummer ett när det gäller badrumstrender 2014. Tänk jacuzzi, isolerad atmosfär, fullständig komfort, tyst, avkopplande och varmt. Varma toner i inredning och extra utrustning som gör ditt badrum mer som ett spa är två tips för att nå den känslan. Lek gärna med lamporna för att få belysningen att skapa så avslappnande atmosfär som det bara går. Din kropp och själ kommer att må så mycket bättre om du vågar satsa din tid på det.

Precis som på kusten

Så kallad ”coastal style” är trendigt i år. Din uppgift är att hitta smarta sätt att inkludera naturelement såsom snäckskål, grenar och stenar in i badrummets inredning. Det ska kännas lite som på stranden, dock utan att få badrummets viktigaste komponent – komfort – att försvinna. Hawaii och Florida är vackra och sköna platser, men överdriv inte vid inredningen. Det behöver inte se ut som på en paradisö – försök att skapa en mindre touch av de vackra stränderna och havsbrisen från några favoritsemesterorter.

Det skall vara lyxigt

Visst är det bra att det är lagom. Det gäller det mesta i hemmet förutom möjligen badrum, åtminstone om man skall tolka trenden i år som går mot det lyxiga och exklusiva enligt tidningen Beautiful Homes Design. I och med att badrummet har fått en centralare roll i hemmet har det blivit tillåtet att lyxa till det. Det gäller allt från möbler, tvättställ och handdukar till belysning och accessoarer. Du bör vara stolt över ditt badrum. Har du inte investerat i badrumtsinredning tidigare är det dags att göra det nu. Badrummet är den platsen där du bör tänka på hur bra du har det och inte på några hundralappar som du har sparat.