Glöm inte bort detaljerna

När man inreder ett hem är det viktigt att man inte glömmer bort detaljerna. Till detaljer hör bland annat väggklockor, tavlor och elektronikprodukter.

1676478-home-decorating-articlesDet finns många stilar att inreda utefter, vissa populärare än andra. I ett trendigt hem går allt i samma stil. Det vanligaste är att man väljer en signaturfärg som sedan alla detaljer följer. Exempelvis målar du ett rum vitt, men hänger upp röda gardiner, syr upp röda kuddfodral, skaffar röda tavelramar till tavlorna och sätter upp en röd väggklocka. Ställer du då in annan elektronik som högtalare och stereo kan det vara kul att matcha dessa med resten av inredningen genom att göra dem röda också. Om du väljer en ovanligare signaturfärg kan du dock bli tvungen att kompromissa – var medveten om det om det är viktigt för dig att allt matchar. Det är svårt att få högtalare i lila, till exempel.

Den här typen av inredning kräver lite extra överläggning när man köper nytt, men samtidigt finns många smarta sätt att anpassa saker som du redan äger. Exempelvis kan existerande tavelramar enkelt målas och de flesta elektronikprylar såsom laptops, iPad och mobiltelefon går att klä med ett skal i rätt färg. Hittar man inget snyggt mobilskal som matchar heminredningen kan man alltid designa sitt eget skal.

Om man är en kreativ person är det oftast inte särskilt svårt att designa sitt eget skal, idéerna flödar. Har man däremot svårt att komma på vad man vill ha för motiv på sitt skal kan man ta hjälp av internet. Pinterest är allt som oftast en bra källa. Du kan också designa ditt eget skal med ett gäng bilder du själv tagit för att göra det extra personligt.