Ge bort hemstädning i present

Att ge bort städning i present till en vän är något som uppskattas av de flesta. Speciellt när din vän eller släkting inte riktigt haft tid över till ordentlig rengöring av hemmet den senaste tiden.

städutrustning

Det finns en hel del städföretag att välja mellan i storstäderna. Det är bara att söka på hemstädning i Stockholm till exempel på internet så får du upp flera alternativ. Många erbjuder varierade tjänster och kan anpassa sig efter din väns behov.

Du får säkert också en hel del uppskattning från din vän om du tar tag i städandet själv. Det kräver såklart att du har tid och ork. Följande tips kan du i alla fall få användning av både under storstädning eller när det ska putsas lite smått hemma. Här kan du hitta fler.

  1. Dammsugning

Finns det en hel del föremål som ligger på golvet som pennor och gem som inte hör hemma vare sig på golv eller i dammsugare så kan du lägga över en nylonstrumpa på munstycket.

  1. Rengöring av element

Du kan börja med att damma av elementet med en dammvippa. Därefter skrubbar du med en diskborste som är blötlagd med vatten och lite diskmedel. För att torka rent linda en torr trasa runt en gammal tandborste. På det sättet kan du även komma åt de svåra utrymmena.

  1. Damma av persiennerna

Med bomullsvantar får du enkelt bort damm från persienner. Sätt på vantarna och dra mellan persiennerna med fingrarna. Du kan även fukta dem lite om det skulle behövas.

  1. Bli av med blomflugor

Knepet för att bli av med dem är väldigt enkelt. Tänd en tändsticka, blås ut ljuset och stoppa ner änden med svavelsidan ner i jorden i blomkrukan. Blomflugorna kommer att hålla sig på distans.

  1. Rengöring av köksfläkten

Det rekommenderas att du tvättar filtret i fläkten var fjortonde dag eller en gång i månaden. Du diskar med varmt vatten och ett milt diskmedel. Det går även bra att tvätta filtret i diskmaskin.

  1. Spisen

Ättika och bakpulver är allt du behöver för att få till en ren spis. Häll ättikan och bakpulvret på de fläckar som ska bort. Låt det stå och bubbla en stund. Ta sedan och rengör med en trasa som blivit blötlagd i ljummet vatten.