Bra presenter till barn

Titt som tätt blir man bjuden på ett barnkalas, vilket även föranleder att man måste införskaffa en present till födelsedagsbarnet, något som ibland kan vara svårt, särskilt om man inte känner barnet ifråga så väl. Här nedan följer några tips på bra presenter till barn.

Bra present till 2-åringen

När det kommer till att köpa present till de riktigt små kan man i princip säga att det finns två olika typer av presenter, nämligen de som barnen uppskattar mest och de som föräldrarna uppskattar mest. Antingen köper man en leksak eller någon form av mer praktiskt sak som till exempel ett klädesplagg. Vad gäller leksaker så är det alltid roligt om det är något där barnet får utveckla sin kreativitet som till exempel Duplo eller enklare former av pussel. Köp inte något mjukdjur eftersom de flesta barn redan har alltför många av dessa.

Bra present till 7-åringen

Att köpa present till någon som är i 7-8-årsåldern kan vara svårt eftersom barn i den här åldern är väldigt olika. Här gäller det helt enkelt att försöka ta reda lite på vad barnet ifråga är intresserad av. Ett bra tips kan vara att köpa någon form av spel, som till exempel TV-spel eller sällskapsspel, eftersom nästan alla barn gillar att spela spel.

Bra present till 11-åringen

Vill man vara bekväm är det allra enklaste vad gäller present till en 11-åring pengar eftersom detta alltid är något som går hem, dock är detta som bekant lite tråkigt. Roligare då att försöka vara lite fantasifull. Är det barn som gillar film eller liknande är ett bra alternativ biobiljetter. Ett annat bra alternativ kan vara biljetter till en match eller varför inte gratis åkband på Liseberg eller Gröna Lund.