Barnkalaset

Fyller barnet år och vill ha kalas? Som vuxen med inredningskänsla väcks ännu en möjlighet att skapa och dekorera för den perfekta festen!

Inbjudningskort

Detta blir det första som skolkamraterna och de vuxna ser. det sätter prägel på vilken sorts kalas som det bjuds på och ger även en hint om vad födelsedagsbarnet gillar.

Man behöver inte överdriva och skapa trettio egna inbjudningskort och skriva texten med kalligrafipenna. Det finns så många fina kort på nätet som man kan köpa. Eller varför inte låna en passande bild och fixa dem själv i ett redigeringsprogram? För att spara på miljön och slippa betala för frimärken kan man också skapa digitala inbjudningskort.

Skriv ut instruktionerna i inbjudan så du slipper ringa och förklara festen för alla senare. Skriv tid och datum, samt om föräldrar ska följa med eller inte. Berätta också om det bjuds på fika eller mat. Lämna telefonnummer så föräldrarna kan kontakta dig ifall barnet har någon allergi eller maträtter som denne inte får äta.

Dekorationer

Här kan man dekorera fritt men fråga gärna vad barnet vill ha. Älskar födelsedagsbarnet SvampBob Fyrkant kan det vara roligt att ha med den karaktären i dekoreringen. Hos Barnkalaset kan man köpa planscher som fästs på dörren. Sätt upp den på utsidan av ytterdörren så alla barn och föräldrar vet vilket hus som kalaset är i.

Sedan gillar nog alla barn de klassiska dekorationerna: serpentiner och ballonger. Ska du hålla i en fiskedamm kan det vara roligt att dekorera “havet” som ska synas för barnen. Ta ett gammal lakan och måla med färger du har hemma. Du och födelsedagsbarnet kan måla tillsammans och skapa en undervattenvärld med olika vattendjur.

Även om barn inte är så intresserad av inredning kan man fortfarande göra det mysigt för dem. Köp roliga engångstallrikar och muggar med olika figurer. Hämta in lite grönt och fint från trädgården och skogen och lägg i mitten av bordet. Är barnen tillräckligt gamla kan man också passa på att tända lite ljus runt om i kalasrummet. Ställ dem dock högt upp så barnen inte råkar putta ut dem på golvet eller sig själva när de får spring i benen.