Att hitta en bra present

När någon fyller år måste man köpa en present. Det kan inte vara vad som helst. Presenten ska spegla vad man känner för personen i fråga och också bevisa hur även väl man känner födelsedagsbarnet. 

Att köpa presenter till barn brukar faktiskt vara lättast. De är glad för det mesta och leksaker är leksaker, de kan nästan aldrig vara tråkiga. Men när det är dags att köpa åt en vuxen: kanske svärmor eller bästa kompisen, måste man fundera lite mer. Har man dålig fantasi och inte så händig är det bäst att lista ut vilken deras största hobby eller personlighetsdrag är och köpa en present utefter det.

Till pysslaren

Personen som alltid har något nytt projekt i gång och tio andra i huvudet. Kanske stöper egna ljus och gör vaser av lera? Är man lite händig kan man pyssla ihop något själv och ge. Den man firar uppskattar ju saker som man gör själv. Alternativt som köper man material så pysslaren kan få leka så mycket den vill. I dagsläget är det så populärt att återanvända och göra eget, det finns därmed stort utbud av saker att välja mellan.

Till inredaren

Personen som aldrig är riktigt nöjd med sitt hem och hela tiden möblerar om, köper nytt och slänger gammalt (som inte alltid är så gammalt). Den här personen vill ha vackra saker i sitt hem. Nästa gång man hälsar på kan man se sig runt extra noga och försöka känna av atmosfären, färgerna och stilen på hemmet. Köp sedan en inredningspryl som känns lämplig till hemmet och se inredarens ansikte lysa upp!

Till äventyraren

Det är lite dyrt att köpa ett äventyr till någon som gärna reser jorden runt för att få uppleva något nytt och spännande. Det är lite snällare mot plånboken att försöka hitta en present närmare hemmaplan. Eftersom äventyr av alla dess slag har en tendens att kosta lite mer, kan man välja att gå ihop med en grupp människor och köpa en present tillsammans. Det finns flera hemsidor som inriktar sig på att sälja presentkort på upplevelser. Är det en bilfantast kan han eller hon få chansen att köra en riktig sportbil. Är födelsedagsbarnet mer av naturälskare finns det många passande äventyr som att åka runt på en flotte, åka kanot och forsränning eller varför inte ett startbidrag till jaktlicensen?